hårkontroll
hair beauty concept

Priča o liniji Hårkontroll Hair Beauty Concept

Proizvodi u Švedskoj tvrtka Baltex Natural AB.

Ovo je priča o proizvodima Hårkontroll i o tome kako je došlo do razvoja inovativnog i uspješnog švedskog koncepta za zdravu i lijepu kosu – Hair Beauty Concept. Priča započinje još 1980-ih kada se nekoliko poduzetnika iz industrije zdrave hrane susrelo sa stručnjacima u području nutricionizma kako bi razvili vrhunski dodatak prehrani namijenjen klijentima koji žele lijepu kosu.

Ključne riječi bile su kvaliteta, znanost, djelotvornost, podrijetlo i naravno „proizvedeno u Švedskoj”.

Prvi proizvod Hårkontroll pojavio se krajem 1980-ih u švedskim trgovinama zdrave hrane. Vijest o cjelovitom dodatku prehrani za kosu brzo se proširila i proizvod Hårkontroll ubrzo je postao vrlo uspješan. Nakon toga su i frizeri otkrili pozitivne učinke proizvoda Hårkontroll zahvaljujući iskustvima svojih klijenata.

   Danas je linija Hair Beauty Concept dobro zastupljena na mjestima na kojima se mogu kupiti kvalitetni dodaci prehrani za kosu, a najveći maloprodajni kanal čine ljekarne.

Zahvaljujući tom uspjehu vijesti su se proširile i izvan granica Švedske, a Hårkontroll je postao dostupan na norveškom tržištu već 1990-ih. Koncept je nakon toga nastavio rasti, a danas ima korisnike u čitavoj Europi i na nekim azijskim tržištima.

   Mnogo toga se dogodilo od razvoja prvog proizvoda krajem 1980-ih. Danas znamo više o sastavu i potrebama kose, a razvijen je i čitav niz novih ekstrakata i rješenja s pozitivnim učincima na ljepotu kose, koji se primjenjuju iznutra i izvana. Kosa zasigurno ima jednu od glavnih uloga u sve većoj industriji ljepote, u kojoj se neprekidno razvijaju inovativni i vrlo djelotvorni proizvodi.

Danas se u okviru linije Hårkontroll Hair Beauty Concept nudi čitav niz proizvoda za zdravu i lijepu kosu. Dokazano djelotvorni i aktivni dodaci prehrani koji djeluju iznutra kombiniraju se s hidratantnim sprejem, intenzivnom i njegujućom maskom te keratinskim šamponom za jačanje za vanjsku upotrebu. Iza proizvoda stoje klinička ispitivanja, pozitivne reakcije korisnika i neprekidne potvrde zadovoljstva klijenata u obliku više od milijun prodanih paketa.    

Zajedno s povećanim interesom i općim prisustvom na društvenim mrežama proizvodi Hårkontroll rezultirali su općom svijesti o brendu i brojnim online pratiteljima. Stotine tisuća ljubitelja zdrave i lijepe kose svake godine posjećuju internetske stranice Hårkontroll. Mnogo njih sudjeluje i u našem nacionalnom godišnjem natjecanju Hair Model, nakon kojega slijedi dodjela nagrada u okviru događaja Happy Hair Night, na kojemu se predstavljaju osobe s najljepšom kosom u Švedskoj. Radi se o večeri na kojoj sudjeluju brojne poznate osobe, blogeri i najpoznatiji influenceri te druženju uz šampanjac i vrhunsku modnu reviju.

Stockholm, listopad 2018. Tomas Färnlöf, osnivač i generalni direktor tvrtke Baltex Natural AB

Hårkontroll® MAN serum za intenzivni rast kose

Potiče prirodan rast kose i pridonosi zdravlju vaše kose.

Hårkontroll Boost vrhunski je dodatak prehrani za kosu s patentiranim, visoko topivim keratinom Cynatine® HNS koji se veže za prirodni keratin u folikulu kose. U kombinaciji s ciljano odabranim vitaminima i mineralima doprinosi revitalizaciji oštećene kose te sprječava njen gubitak.

Saznajte više

Hårkontroll® Original

Pravilna opskrba nutrijentima za rast kose.

Posebno formuliran i nutrijenima izbalansiran dodatak prehrani za snažnu kosu i nokte koji sadrži biotin, cink, selen i L-cistein za stimulaciju normalnog rasta kose i noktiju, u kombinaciji s prosom i bambusom obogaćenih silicijevim dioksidom za dugotrajno održavanje i očuvanje kvalitete kose.

Saznajte više

Hårkontroll® Sprej za jačanje kose

Jedinstvena formula sprječava „bad hair“ dan

Regenerator bez ispiranja regulira neposlušnu i beživotnu kosu bez sjaja, dok je istovremeno čini jačom i sjajnijom. Ricinusovo i arganovo ulje te fitantriol osiguravaju optimalnu mekoću i sjaj, dok je pantenol zadužen za hidrataciju i zaštitu.

Saznajte više

Hårkontroll® Maska za intenzivnu I dubinsku hidrataciju

Revitalizirajuća maska za kosu.

Regenerativni i hidratantni tretman za kosu s obnavljajućim ekstraktima koji kosi osigurava vlagu i pomaže joj da vrati svoju prirodnu mekoću i bujnost, dok istovremeno smanjuje statički elektricitet i umiruje vlasište.

Saznajte više